ترکیبات آلوئه ورا

آلوئه ورا از دیرباز به عنوان «گیاه جاودانگی» شناخته شده و نقش مهمی در زندگی ما ایفا کرده است.

ترکیبات آلوئه ورا

ترکیبات آلوئه ورا

آلوئه ورا از دیرباز به عنوان «گیاه جاودانگی» شناخته شده و نقش مهمی در زندگی ما ایفا کرده است. این گیاه به دلایل متعددی ارزشمند است؛ خصوصا به علت وجود ویتامین، مواد معدنی و آنزیم‌هایی که به صورت طبیعی درون آن وجود دارند. 

ترکیبات آلوئه ورا را می‌توان به گروه‌های زیر تقسیم کرد:

1- ویتامین‌ها

آلوئه ورا به استثنای ویتامینD  سرشار از تمامی ویتامین‌ها، به خصوص ویتامین‌های آنتی اکسیدان مانند A (نوع بتاکاروتن)، C و E، است. همچنین حاوی مقادیری از B12 بوده و یکی از معدود منابع گیاهی حاوی این ویتامین است. این موضوع برای گیاهخوران و وگن‌ها بسیار مفید واقع می‌شود. 

2- آنزیم‌ها

آلوئه ورا حاوی چندین کاتالیزور بیوشیمیایی است که در صورت مصرف خوراکی با تجزیه‌ی قند و چربی به هضم بهتر غذا کمک می‌کنند. این گیاه حاوی برادی‌کینین است که در صورت مصرف موضعی به کاهش التهاب پوستی کمک کرده و موجب کاهش درد می‌شود. دیگر آنزیم‌های موجود در آلوئه ورا به هضم بافت‌های مرده در زخم‌ها کمک می‌کنند. همچنین حاوی لیپاز و پروتئاز است که باعث تجزیه و هضم بهتر مواد غذایی می‌شوند. 

3- مواد معدنی

آلوئه ورا حاوی کلسیم، سدیم پتاسیم، منگنز، منیزیم، مس، روی، کروم و سلنیوم آنتی اکسیدان است.

4- قندها

قند موکوپلی ساکارید در لایه‌ی موسیلاژ، که ژل داخلی گیاه را احاطه می‌کند، یافت می‌شود و برای تقویت سیستم ایمنی و سم زدایی مفید است.

آلوئه ورا حاوی هر دو نوع قند مونوپلی ساکارید و پلی ساکارید است، اما مهمترین آنها گلوکز، مانوز و گلوکومانان هستند. این قندها به طور کامل توسط روده جذب می‌شوند و با شکل اصلی‌شان درون جریان خون ظاهر شده و مانند سایر قندها تجزیه نمی‌شوند.

این فرآیند به عنوان «پینوسیتوز» یا قطره‌خواری شناخته می‌شود. هنگامی که قندها وارد جریان خون می‌شوند، قادر به سامان‌دهی سیستم ایمنی هستند. برخی از این پلی‌ساکاریدها جذب بدن نمی‌شوند اما به برخی از سلول‌های روده می‌چسبند و با تشکیل یک مانع، از جذب مواد ناخواسته جلوگیری کرده و از ابتلا به سندرم روده‌ی نشت‌کننده پیشگیری می‌کنند. همچنین در داروهای موضعی، قندها از مرطوب کننده‌های اصلی محسوب می‌شوند.

5- آنتراکینون‌ها

دوازده مورد از این ترکیبات فنولیکی در شیره‌ی آلوئه ورا یافت می‌شود. مصرف آنها در مقادیر کم، به جذب بهتر دستگاه گوارش کمک کرده و تاثیرات ضدمیکروب و ضد درد دارد. مهم‌ترین آنها آلوئین و امودین هستند که به عنوان مسکن عمل می‌کنند. آنها ضدباکتری و ضدویروسی نیز هستند. 

6- لیگنین

این ماده به خودی خود بی‌اثر است اما وقتی در ترکیبات داروهای موضعی گنجانده می‌شود، به آلوئه ورا خاصیت نافذ فوق‌العاده‌ای می‌بخشد؛ بنابراین سایر مواد به راحتی جذب پوست می‌شوند. 

7- ساپونین‌ها

ساپونین ها دسته‌ای از ترکیبات شیمیایی هستند که به ایجاد کف (صابون و غیره) کمک می‌کنند. این مواد صابونی حدود 3 درصد از ژل آلوئه ورا را تشکیل داده و خاصیت ضدعفونی کننده دارند. همچنین ضدمیکروبی قوی در برابر باکتری، ویروس، قارچ‌ها هستند.

8- اسیدهای چرب

آلوئه ورا حاوی کلسترول، کامپسترول، بتا سیتوسترول و لوپئول است.

این چهار استروئید گیاهی دارای خواص ضدالتهابی مهمی هستند.

9- سالیسیلیک اسید

ترکیبی مشابه آسپرین که دارای خواص ضدالتهابی و ضدباکتری است.

10- آمینواسیدها

بدن به 22 نوع آمینواسید نیاز دارد و آلوئه ورا 20 مورد از آنها را تامین می‌کند! مهم تر از آن، آلوئه ورا 7 مورد از 8 آمینواسید ضروری که بدن توانایی سنتز آن از منابع دیگر ندارد را فراهم می‌کند که موجب ارزشمندی فوق‌العاده‌ی این گیاه می‌شود. 

 
مقالات
سبد خرید

سبد خرید خالی است