گوشت ماهیچه در رژیم غذایی بارف
گوشت ماهیچه از اجزای اصلی رژیمهای خام بوده و برای داشتن یک رژیم کامل و متعادل ضروری است. کلمهی «گوشت ماهیچه» شامل گوشتهایی به غیر از ماهیچهی بدون استخوان نیز میشود. برخی موارد به آسانی قابل شناسایی هستند اما تشخیص برخی دیگر ممکن است دشوار باشد. خود را درگیر نامهای تجاری گوشتها و مواد مشابه گوشت نکنید؛ زیرا طبقهبندی رژیم خام با آنها متفاوت است.
بسیاری از مواد غذایی طبقهبندی مختلفی دارند که ممکن است به دلیل تفاوتهای بین تعاریف زیست شناسی و اصطلاحات صنعت گوشت در تشخیص آنها دچار سردرگمی شوید. گوشتهای ماهیچهای عملکردهای بیولوژیکی در بدن ایفا میکنند اما برعکس اندامهای ترشحساز، مایعات مورد نیاز برای عملکردهای بیولوژیکی را ترشح نخواهند کرد. در رژیمهای خام، گوشت ماهیچه شامل بسیاری از مواد غذایی است که بر اساس عملکردشان طبقهبندی شدهاند.
- گوشت ماهیچه بدون استخوان
گوشت ماهیچه بدون استخوان بخش اصلی این طبقهبندی را تشکیل میدهد.
- چربی حیوانی خام
چربی حیوانی خام در طبقهبندی گوشت ماهیچه قرار میگیرد.
- زبان حیوانات
زبان حیوانات یکی از منابع گوشت ماهیچه بدون استخوان و چربی حیوانی خام است.
- قلب
قلب یا دل یک اندام عضلانی است و در رژیمهای خام به عنوان گوشت ماهیچهای استفاده میشود.
- سیرابی پاک نشده
سیرابی پاک و سفید نشده، پوشش ماهیچهای معدهی حیوانات نشخوارکننده است.
- ریه
ریه یا جگر سفید اندامی عضلانی است و در رژیمهای خام به عنوان گوشت ماهیچه استفاده میشود.
- سنگدان
سنگدان معدهی مکانیکی پرندگان است.
- بافتهای پیوندی
غضروف، زردپی و سایر بافتهای پیوندی در طبقهبندی گوشت ماهیچه قرار میگیرند.
تولهها، سگ و گربهها برای تامین آمینواسیدها و حفظ سلامت به پروتئین نیاز دارند. 60-80 درصد از رژیم خام متشکل از گوشت ماهیچه بوده که منبع اصلی پروتئین است، اما مواد مغذی ضروری مانند مواد معدنی و ویتامینهای محلول در آب را نیز فراهم میکند.
گوشت ماهیچه بدون استخوان
یکی از سادهترین و رایجترین انواع گوشت، گوشت ماهیچه بدون استخوان است. گوشت ماهیچه خام و بدون استخوان منبع اصلی پروتئین در رژیمهای غذایی خام است. گوشت ماهیچهای معمولا به گوشت سفید و قرمز تقسیم میشود. تقسیم بندی گوشتهای سفید و قرمز بر اساس نوع الیافی است که بافت ماهیچهها از آن ساخته شده است. این الیاف شامل فیبرهای عضلانی تند انقباض (گوشت سفید) و کند انقباض (گوشت قرمز) هستند.
گوشت سفید | گوشت قرمز |
مرغ |
اردک |
بوقلمون | خوک |
خرگوش اهلی | گاو |
بلدرچین | بره |
مرغ کورنیش | حیوانات وحشی |
گوشت سفید به دلیل غلظت پایین میوگلوبین در بافت عضلانی، روشنتر است. زیرا فیبرهای تند انقباض برای تولید انرژی کافی جهت انقباض عضلانی نیازی به اکسیژن ندارند.
گوشت قرمز به دلیل مقدار بالاتر میوگلوبین موجود در بافت عضلانی، تیرهتر است. زیرا فیبرهای کند انقباض به منبع غنیای از خون اکسیژنه نیاز دارند تا بتوانند انرژی کافی برای انقباضهای طولانی مدت ماهیچه را تولید کنند.
گوشت ماهیچه مرغ | گوشت ماهیچه خوک | گوشت ماهیچه گاو |
مقدار کالری، پروتئین، چربی و کربوهیدرات بر اساس 28 گرم است. --------------------------------- چربی 2.6٪ ---------------------------------- کربوهیدرات 0٪ |
مقدار کالری، پروتئین، چربی و کربوهیدرات بر اساس 28 گرم است. |
مقدار کالری، پروتئین، چربی و کربوهیدرات بر اساس 28 گرم است. ---------------------------------- آب 72.8٪ ---------------------------------- پروتئین 22٪ ---------------------------------- چربی 4٪ ---------------------------------- کربوهیدرات 0٪ |
به طور کلی، گوشت قرمز از گوشت سفید مغذیتر است. گوشت قرمز در مقایسه با گوشت سفید، پروتئین، چربی، مواد معدنی و ویتامینهای محلول در آب بیشتری دارد. با این حال، گوشت قرمز قیمت بالاتری نسبت به گوشت سفید دارد. توصیه میشود حداقل 50 درصد از پروتئین رژیم خام متشکل از گوشت قرمز باشد.
انواع گوشت ماهیچهای
انواع زیادی از گوشتهای ماهیچهای بدون استخوان وجود دارند که در این مقاله از آنها نامی نبردیم، اما این بدان معنا نیست که آنها گزینههای مناسب و ایمنی برای رژیمهای خام نیستند. به علاوه، اطلاعات تغذیهای در مورد بسیاری از گوشتهای غیربومی در دسترس نیست و نمیتوان به طور دقیق مواد درشت مغذی و ریزمغذی آنها را ارزیابی کرد.
چربی حیوانی خام
علاوه بر گوشت ماهیچهای بدون استخوان، چربی حیوانی خام نیز در دستهبندی گوشت رژیم های خام قرار میگیرد. سگها و گربهها برای تامین انرژی مورد نیاز فعالیت بدنی و فرآیندهای متابولیک به چربی نیاز دارند.
گوشت ماهیچهای بدون استخوان و استخوانهای گوشتی خام به طور طبیعی، بسته به نوع گوشت، چربی خام را تامین میکنند. برخی از گوشتهای ماهیچهای بسیار کم چرب بوده و برخی گوشتها حاوی چربی بیشتر هستند.
پروتئینهای بدون چربی | پروتئینهای پرچرب |
>مرغ و بوقلمون | >خوک |
>خرگوش اهلی | >گاو |
>پرندگان وحشی | >بره |
اگر از پروتئینهای بدون چربی در رژیم غذایی خام سگتان استفاده میکنید، جهت اطمینان از تامین چربی کافی برای تولید انرژی مورد نیاز بدن، باید یک منبع چربی اضافی در وعدههای غذایی آنها بگنجانید. تامین چربی حیوانی خام از طریق پروتئینهای پرچرب، راهی ایدهآل برای افزایش چربی رژیم غذایی حیوانات خانگی بسیار فعال یا وعدههای غذایی کم چرب است.
پوست و چربی مرغ | گوشت گونهی خوک (Jowls) | چربی گاو |
مقدار کالری، پروتئین، چربی و کربوهیدرات بر اساس 28 گرم است. |
مقدار کالری، پروتئین، چربی و کربوهیدرات بر اساس 28 گرم است. |
مقدار کالری، پروتئین، چربی و کربوهیدرات بر اساس 28 گرم است. ---------------------------------- آب 20٪ ---------------------------------- پروتئین 8٪ ---------------------------------- چربی 70.8٪ ---------------------------------- کربوهیدرات 0٪ |
چربی از شهرت بدی برخوردار است و بسیاری از افراد درک درستی از ضرورت وجود آن برای حفظ سلامت سگها ندارند. بر خلاف اعتقاد رایج، چربی باعث اضافه وزن نخواهد شد، به شرطی که مضر یا خطرناک نباشد و به مقدار مناسب و براساس نیازهای فردی مصرف شود. این اعتقاد که چربی باعث ایجاد التهاب لوزالمعده در سگ ها و گربهها میشود، یکی از باورهای رایج و غلط است.در هر صورت، زمانی که مقادیر مناسبی از چربهای حیوانی به رژیمهای خام و کم کربوهیدرات افزوده شود، چنین اتفاقی نخواهد افتاد.
علاوه بر این، باید بدانید که چربیهای پخته برای سگ و گربهها مفید نیستند. پخت و پز، به خصوص با حرارت زیاد، باعث تغییر شکل چربیها، اکسید شدن و سرطانزا شدن آنها میشود. وقتی چربیهای زیاد، به خصوص اگر پخته باشند، با مقادیر زیادی از کربوهیدرات مصرف شوند، تبدیل به معجونی سمی شده که برای لوزالعمدهی گوشتخوران بسیار مضر هستند. این موضوع، در نهایت، منجر به التهاب لوزالمعده میشود.
انواع چربی
حتما از چربیهای حیوانی خام استفاده کرده و از مصرف چربیهای حیوانی پخته، که میتواند باعث ناراحتی گوارشی و حتی التهاب لوزالمعده شود، اجتناب کنید. انواع زیادی از چربی وجود دارد که در این مقاله از آنها نامی نبردیم، اما این بدان معنا نیست که آنها گزینههای مناسب و ایمنی برای رژیمهای خام نیستند.
زبان
زبان حیوانات عضلهای بزرگ است و میتواند به عنوان گوشت ماهیچه بدون استخوان برای تامین پروتئین و چربی خام مصرف شود. علاوه بر تامین پروتئین، زبان خام گوشت ماهیچهای چرب، با نسبت پروتئین به چربی 1:1 است.
زبان به دلیل مقدار چربی خام موجود در آن، گزینهای مناسب برای رژیمهای کتو خام (کم کربوهیدرات) و یا حیوانات خانگی بسیار فعال است. یکی از نکات منفی زبان، قیمت آن است زیرا گوشت آن در بسیاری از فرهنگها غذایی لذیذ و کمیاب محسوب میشود.
زبان گاو | زبان خوک | زبان بره |
مقدار کالری، پروتئین، چربی و کربوهیدرات بر اساس 28 گرم است. |
مقدار کالری، پروتئین، چربی و کربوهیدرات بر اساس 28 گرم است. |
مقدار کالری، پروتئین، چربی و کربوهیدرات بر اساس 28 گرم است. ---------------------------------- آب 66.6٪ ---------------------------------- پروتئین 15.7٪ ---------------------------------- چربی 17٪ ---------------------------------- کربوهیدرات 0٪ |
انواع زبانهای خام
انواع زیادی از گوشت زبان وجود دارد که در این مقاله از آنها نامی نبردیم، اما این بدان معنا نیست که آنها گزینههای مناسب و ایمنی برای رژیمهای خام نیستند. به علاوه، اطلاعات تغذیهای در مورد بسیاری از گوشتهای غیربومی در دسترس نیست و نمیتوان به طور دقیق مواد درشت مغذی و ریزمغذی آنها را ارزیابی کرد.
قلب
قلب یا دل که اغلب در دستهی اندامها قرار میگیرد، اندامی عضلانی است و به عنوان گوشت ماهیچه بدون چربی در رژیمهای خام استفاده میشود. توصیه میشود که 10-15 درصد گوشت رژیم شامل دل خام باشد. دل خام علاوه بر تامین پروتئین، حاوی سطوح بالایی از ویتامین B و مواد معدنی است.
دل مرغ | دل خوک | دل گاو |
مقدار کالری، پروتئین، چربی و کربوهیدرات بر اساس 28 گرم است. |
مقدار کالری، پروتئین، چربی و کربوهیدرات بر اساس 28 گرم است. |
مقدار کالری، پروتئین، چربی و کربوهیدرات بر اساس 28 گرم است. ---------------------------------- آب 77٪ ---------------------------------- پروتئین 17.7٪ ---------------------------------- چربی 3.9٪ ---------------------------------- کربوهیدرات 0٪ |
انواع دل
انواع زیادی از گوشت دل وجود دارد که در این مقاله از آنها نامی نبردیم، اما این بدان معنا نیست که آنها گزینههای مناسب و ایمنی برای رژیمهای خام نیستند. به علاوه، اطلاعات تغذیهای در مورد بسیاری از گوشتهای دل حیوانات غیربومی در دسترس نیست و نمیتوان به طور دقیق مواد درشت مغذی و ریزمغذی آنها را ارزیابی کرد.
سیرابی پاک و سفید نشده
سیرابی پاک نشده پوشش معدهی حیوانات نشخوارکنند مانند گاو، بره و بز است. سیرابی پاک نشده نسبت کلسیم به فسفر 1:1 داشته و سرشار از منگنز است!
سیرابی پاک نشده گاو | رنگهای سیرابی | سیرابی پاک و سفید شده |
مقدار کالری، پروتئین، چربی و کربوهیدرات بر اساس 28 گرم است. |
سیرابیهای پاک نشده در طیفهای مختلف سبز موجود هستند. رنگ سیرابی مربوط به غذای حیوان نشخوارکننده است. رنگ سبز تیرهی سیرابی به دلیل رژیم غذایی سرشار از علف بوده و سیرابی سبز یا زرد روشن به دلیل افزودن غلات به رژیم حیوان است. | سیرابی پاک شده اغلب در بازارهای محلی برای مصرف انسانها فروخته میشود. فرآیند پاک کردن سیرابی موجب از بین بردن تمام مواد مغذی آن خواهد شد. بنابراین توصیه میشود که از سیرابی پاک نشده برای سگ خود استفاده کنید. |
معدهی حیوانات نشخوارکننده از چهار بخش شکمبه، نِگاری، هزارلا و شیردان تشکیل شده است. هرکدام از این بخشها، بافت متفاوتی در پوشش معده دارند. ممکن است هنگام خرید سیرابی برای حیوان خانگی خود با بافتهای مختلفی روبهرو شوید.
به دلیل قوانین وزارت کشاوزی و سازمان غذا و داروی ایالت متحدهی آمریکا، کشتارگاهها و قصابیها اجازهی فروش سیرابی پاک نشده را ندارند. بسیاری از کشورهای دیگر نیز در فروش سیرابی پاک نشده محدودیت دارند. به طور معمول، سیرابی پاک نشده تنها از طریق تامین کنندگان غذای حیوانات خانگی قابل تهیه است و در فروشگاههای مواد غذایی محلی یافت نمیشود.
انواع سیرابی
از سیرابی حیوانات نشخوارکننده دیگر نیز میتوان استفاده کرد که ما در این مقاله از آنها نامی نبردیم، اما این بدان معنا نیست که آنها گزینههای مناسب و ایمنی برای رژیمهای خام نیستند. به علاوه، اطلاعات تغذیهای زیادی در مورد سیرابیهای پاک نشده در دسترس نیست و نمیتوان به طور دقیق مواد درشت مغذی و ریزمغذی آنها را ارزیابی کرد.
جگر سفید
مانند دل، جگر سفید یا ریه نیز اغلب در دستهی اندامها قرار میگیرد و نوعی اندامی عضلانی است که به عنوان گوشت ماهیچه بدون چربی در رژیمهای خام استفاده میشود. جگر سفید خام منبع خوبی برای تامین پروتئین، سلنیوم و آهن است. اما اگر به بازارهای محلی یا تامینکنندگان غذای خام حیوانات خانگی دسترسی ندارید، تهیهی جگر سفید ممکن است برایتان دشوار باشد.
جگر سفید گاو | جگر سفید خوک | جگر سفید بره |
مقدار کالری، پروتئین، چربی و کربوهیدرات بر اساس 28 گرم است. |
مقدار کالری، پروتئین، چربی و کربوهیدرات بر اساس 28 گرم است. ---------------------------------- آب 79.5٪ ---------------------------------- پروتئین 14٪ --------------------------------- چربی 2.7٪ ---------------------------------- کربوهیدرات 0٪ |
مقدار کالری، پروتئین، چربی و کربوهیدرات بر اساس 28 گرم است. ---------------------------------- آب 79.7٪ ---------------------------------- پروتئین 16.7٪ --------------------------------- چربی 2.6٪ ---------------------------------- کربوهیدرات 0٪ |
انواع جگر سفید
انواع زیادی از جگر سفید وجود دارد که در این مقاله از آنها نامی نبردیم، اما این بدان معنا نیست که آنها گزینههای مناسب و ایمنی برای رژیمهای خام نیستند. به علاوه، اطلاعات تغذیهای زیادی در مورد جگر سفید حیوانات غیربومی در دسترس نیست و نمیتوان به طور دقیق مواد درشت مغذی و ریزمغذی آنها را ارزیابی کرد.
سنگدان
سنگدان معدهی پرندگان است. آنها به عنوان گوشت ماهیچه بدون استخوان و بدون چربی در رژیمهای خام استفاده میشوند اما برای داشتن یک رژیم غذایی متعادل، ضروری نیستند. با این حال، سنگدانها نسبتا ارزان و به راحتی قابل تهیه هستند که میتوانند برای کمتر کردن هزینههای ماهیانه مفید واقع شوند.
سنگدان مرغ | سنگدان بوقلمون | سنگدان اردک |
مقدار کالری، پروتئین، چربی و کربوهیدرات بر اساس 28 گرم است. |
مقدار کالری، پروتئین، چربی و کربوهیدرات بر اساس 28 گرم است. ---------------------------------- آب 77٪ ---------------------------------- پروتئین 18.8٪ --------------------------------- چربی 3٪ ---------------------------------- کربوهیدرات 0٪ |
اطلاعات تغذیهای سنگدان اردک در دسترس نیست. با این حال میتوان از اطلاعات سنگدان مرغ و بوقلمون برای تنظیم وعدههای غذایی استفاده کرد. |
گوشتهای ماهیچهای متفرقه
دستهی گوشت ماهیچه در رژیمهای خام هم شامل گوشتهای شناخته شده و هم شامل موارد غیرمعمول میشود. علاوه بر گوشتهای ماهیچهای بدون استخوان، چربی و اندامهای عضلانی، زوائد گوشتی نیز در دستهی گوشتهای ماهیچهای رژیم خام قرار میگیرند.
رحم رحم اندام عضلانی تولید مثل در حیوانات ماده است و به عنوان گوشت ماهیچه بدون استخوان و بدون چربی در رژیمهای خام استفاده میشود اما برای داشتن یک رژیم غذایی متعادل، ضروری نیست. تهیهی رحم ممکن است دشوار باشد اما معمولا در بازارهای محلی یافت میشود. |
|
بسیاری از والدین پتها ممکن است با گوشهای خشک شدهی حیوانات که در پت شاپها فروخته میشود آشنایی داشته باشند. باید بدانید که این اعضا در رژیمهای خام نیز مفید واقع میشوند! همانند گوشهای خشک شده، خرخره خام، مری و گوش خام غضروفهایی هستند که به دلیل داشتن مقادیر بالای کندرویتین برای سلامت مفاصل مفید هستند. کندرویتین یکی از اجزای اصلی سازنده غضروف مفاصل است. بنابراین، این گوشتهای غضروفی میتوانند برای سگ ها و گربههایی که از مشکلات مفصلی رنج میبرند سودمند باشند. |
|
پیزل (آلت تناسلی) ماهیچه تولید مثل در حیوانات نر است و و به عنوان گوشت ماهیچه بدون استخوان و بدون چربی در رژیمهای خام برای تامین پروتئین استفاده میشود اما برای داشتن یک رژیم غذایی متعادل، ضروری نیست. تهیهی پیزل ممکن است دشوار باشد اما معمولا در بازارهای محلی یافت میشود. |
|
زردپی یا تاندون اغلب در دستهبندی گوشتهای ماهیچهای بدون استخوان و استخوانهای گوشتی خام قرار میگیرد، آنها بافتهای پیوندی هستند که مفاصل را به یکدیگر و ماهیچهها را به استخوانها متصل میکنند. تاندونها به دلیل داشتن کلاژن، یکی از منابع غذایی مفید برای حیوانات خانگی با مشکلات مفاصلی هستند. |
نکات نهایی
بخش اصلی رژیمهای خام متشکل از گوشتهای ماهیچه است تا از تامین پروتئین و آمینواسیدهای کافی برای حفظ سلامت اطمینان حاصل کنیم. جدا از گوشت ماهیچهای بدون استخوان و اندامهای عضلانی، مواد غذایی دیگر مانند چربی خام و غضروف نیز در طبقهبندی گوشت ماهیچهای رژیم خام قرار میگیرند.
50 درصد از رژیم خام باید حاوی گوشت ماهیچهای قرمز باشد تا بتواند سطوح بالاتری از مواد معدنی و ویتامینهای محلول در آب را برای پتها فراهم کند. به علاوه، در رژیمهای خام باید مقدار مناسبی از چربی خام بگنجانید تا از تامین کالری کافی برای حفظ سطوح پایدار و ثابت انرژی اطمینان حاصل کنید.